fbpx
enkedro.com

LA AURORA CIGARS HISTORY

Γράφτηκε από τον/την MaKo

1903

  Ο 18χρονος Eduardo León Jimenes ίδρυσε το εργοστάσιο πούρων La Aurora στο Don Pedro, κοινότητα Guazumal στην επαρχία του Santiago de los Caballeros, με μια μικρή επένδυση.  Ξεκίνησε το όνειρο του δημιουργώντας  μια  χειροποίητη μάρκα  πούρων με παγκόσμια διάσταση.  Αυτά τα πρώτα πούρα είχαν μορφή «Perfecto», το doble figurado  που παράγεται ακόμη και σήμερα με πολύ περιορισμένο τρόπο, μόνο 100 μονάδες καθημερινά από τεχνίτη.  Το La Aurora είναι ο σπόρος του μεγαλύτερου επιχειρηματικού ομίλου της Δομινικανής Δημοκρατίας, του ομίλου E. León Jimenes.

1912

 To εργοστάσιο La Aurora μετακόμισε στην πόλη του Santiago de los Caballeros, κάτι που έδωσε μια νέα ώθηση στην επιχείρηση. Η La Aurora ξεκίνησε να ξεχωρίζει από τα περισσότερα εργοστάσια πούρων που, εκείνα τα χρόνια, εξακολουθούσαν να εργάζονται στην πόλη. Ο φόρτος εργασίας αυξήθηκε λόγω της υψηλής ποιότητας των πούρων, γεγονός που έκανε υψηλότερη ζήτηση .

1914

Η La Aurora τοποθετεί τα πρώτα δαχτυλίδια στα πούρα, φτιαγμένα από κόκκινο και χρυσό, με μια κεντρική αλληγορία του ισπανικού εθνόσημου.

1922

Ο Φρανσίσκο Φερνάντο Αρτούρο Λεόν Άσενσιο γεννήθηκε στο Σαντιάγο ντε Λος Καμπαλέρος. Θα είναι ο άνθρωπος που θα είναι υπεύθυνος της la Aurora για σχεδόν μισό αιώνα. Ο Fernando León Asensio θα γίνει ένας θρύλος στην κουλτούρα του Δομινικανού καπνού: το πάθος του, οι γνώσεις του και η εγγύτητά του τον έκανε να κερδίσει τον σεβασμό και τον θαυμασμό όλων των καπνοκαλλιεργητών στην κοιλάδα Cibao.

1926

Το Lying Lion εμφανίζεται για πρώτη φορά στο δαχτυλίδι της La Aurora με τις λέξεις E.LEON (Eduardo León, ιδρυτής της εταιρείας) σε χρυσό σε κόκκινο φόντο. Αυτό το λιοντάρι θα γίνει το πραγματικό σύμβολο της μάρκας και ολόκληρου του γκρουπ.

 

1930

Ο Eduardo León Jimenes γίνεται πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και ο αδελφός του, Herminio, αντιπρόεδρος.

1937

Ο Eduardo León Jimenes πέθανε στα 52 λόγω καρδιακής νόσου. Ο αδελφός του, Herminio, αναλαμβάνει την εταιρεία. Ο Don Eduardo αφήνει επτά παιδιά από το γάμο του με τη Maria Asensio: Maria Rosa, Eduardo, Fernando, Carmen, Guillermo, Clara και José. Ο Eduardo León Asensio, 18 ετών, και ειδικά ο Fernando León Asensio, 15 ετών, θα βοηθήσουν τον θείο του να συνεχίσει την επιχείρηση.

1940

Ο 21χρονος Eduardo León Asensio γίνεται E.León Jimenes C. por Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Ο Fernando León Asensio γυρίζει τις προσπάθειές του στην καλλιέργεια καπνού. Ο Β 'Παγκόσμιος Πόλεμος ξεσπά στην επιχείρηση La Aurora. Η εταιρεία μόλις άρχισε να εξάγει πούρα, αλλά η ανασφάλεια των θαλασσών, καθώς τα φορτηγά πλοία δέχτηκαν συνεχώς επίθεση από πολεμικά πλοία, έκανε την εταιρεία να σταματήσει τις εξαγωγές.

1950

Ο Eduardo, ο Fernando, ο Guillermo και ο José León Asensio, γιοι Eduardo León Jimenes, έπρεπε να καταβάλουν μια επιπλέον προσπάθεια για να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που επέβαλε η δικτατορία του Trujillo. Ο Δομινικανός τύραννος προσπάθησε ούτως ή άλλως να αναλάβει τον έλεγχο ολόκληρης της Δομινικανής καπνοβιομηχανίας, παρενοχλώντας τις εταιρείες με ξαφνικούς νόμους και νέους φόρους που αποφεύγουν την ανάπτυξή τους.

1951

Ο Herminio León Jimenes πέθανε σε ηλικία 65 ετών  (25 Απριλίου 1886 - 1 Ιουλίου 1951).

1957

Η αναζήτηση νέων τεχνολογιών και μηχανημάτων για την παραγωγή τσιγάρων, οδήγησε τους αδελφούς León να λάβουν μια απόφαση που μπορεί να θεωρηθεί πολύ σύγχρονη για την εποχή της και μια σημαντική συμβολή της La Aurora στις σχέσεις μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη: στις 28 Αυγούστου δημιουργήθηκε η πρώτη ένωση με το όνομα «ένωση των εργαζομένων της E. León Jimenes, C. por A.», η οποία τον Νοέμβριο υπέγραψε την πρώτη συλλογική σύμβαση που αναγνώρισε τα δικαιώματα του εργαζομένου. Με αυτήν τη συμφωνία, οι αδελφοί León ήθελαν να διασφαλίσουν στο προσωπικό τους ότι τα μηχανήματα όχι μόνο δεν θα παρήγαγαν απολύσεις, για να αντικαταστήσουν τους άνδρες με μηχανήματα, αλλά θα ωφελούσαν τους εργαζόμενους.

1960

Ο Guillermo León Herbert  γεννιέται στο Santiago de los Caballeros. Είναι ο σημερινός πρόεδρος της La Aurora και η τρίτη γενιά στην οικογένειά του που διευθύνει την επιχείρηση πούρων.

1961

Ο Φερνάντο Λεόν προωθεί την καλλιέργεια φύλλου Δομινικανής για περιτύλιγμα στη Σαμπάνα ντελ Πουέρτο, νότια του Σαντιάγο ντε Λος Καμπαλέρος, στα μισά της πρωτεύουσας. Το έργο έπρεπε να διακοπεί δύο χρόνια αργότερα λόγω των φρικτών καιρικών συνθηκών, αλλά η εμπειρία θα ήταν πολύ χρήσιμη για το μέλλον.

1963

Το 1963 είναι μια σημαντική χρονιά για τη La Aurora. Το εργοστάσιο μεταφέρεται σε μια νέα έδρα στο Villa Progreso, στα περίχωρα του Σαντιάγο ντε Λος Καμπαλέρος, όπου αρχίζουν να παράγουν τσιγάρα, αλλά είναι η ημερομηνία που ξαναρχίζει η εξαγωγή πούρων στον κόσμο. Το όνειρο του ιδρυτή αρχίζει να ξαναγεννιέται. Αυτή η ανανεωμένη ώθηση πραγματοποιήθηκε ενώνοντας τις προσπάθειες της οικογένειας, με τον Eduardo León Asensio υπεύθυνο της εταιρείας, τη γνώση του Fernando León Asensio στη γραμμή της καλλιέργειας και συγκομιδής καπνού και με τα μικρότερα αδέλφια, Guillermo και José, να αναλάβουν ευθύνες στην οικογένεια Εταιρία.

1969

Μετά από πολλά χρόνια αμοιβαίας υποστήριξης στον τομέα της καλλιέργειας ξανθού καπνού στη Δομινικανή Δημοκρατία, ο Όμιλος E. León Jimenes υπογράφει συμφωνία με τη Philip Morris Inc. για το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής και πώλησης τσιγάρων Marlboro στη Δομινικανή Δημοκρατία. Εν τω μεταξύ, ο E. León Jimenes εξαναγκάστηκε σε ορισμένες προϋποθέσεις να πληρούνται πάντα στην επιστολή: προστασία της μάρκας και του προϊόντος σύμφωνα με τις προδιαγραφές, τους κανόνες και τις οδηγίες του Philip Morris. Η συμφωνία με τον αμερικανικό γίγαντα καπνού παρέμεινε μέχρι το 2006.

1983

Ο Guillermo León Herbert  ξεκίνησε  να εργάζεται για τον E. León Jimenes στο τμήμα logistics, αν και συχνά τον πήγαινε  στα χωράφια καπνού του πατέρα του, τον Fernando León, από τότε που ήταν πολύ νέος. Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον κόσμο του καπνού δόθηκαν τα καλοκαίρια, όταν δούλευε για τον Όμιλο ως υπάλληλος για να μάθει τα πάντα για όλη τη διαδικασία πούρων. Από εκείνη την εποχή, ο Guillermo León έχει καλές αναμνήσεις για τη γνωστή μεταχείριση που είχε ο πατέρας του με τους καλλιεργητές και τον σεβασμό που του είχαν ταυτόχρονα.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1983

Ο E. Leon Jimenes εισέρχεται σε έναν νέο τομέα, την μπύρα, με το άνοιγμα της Bohemia Brewery, παραγωγού της Bohemia, μιας μάρκας τύπου pilsener. Η Löwenbräu, μια γερμανική μπύρα βύνης και, από τον Ιανουάριο του 1984, η διεθνώς γνωστή μάρκα Heineken με άδεια παραγωγής.

1987

Η ανανέωση της μάρκας La Aurora ξεκινά με την κυκλοφορία μιας νέας μάρκας πούρων, Leon Jimenes, αφιέρωμα στους ιδρυτές της εταιρείας, Eduardo León Jimenes και τον αδελφό του Herminio León Jimenes. Η La Aurora ψάχνει τους νέους καπνιστές με ένα πιο ομαλό μείγμα, αλλά με το περίφημο περιτύλιγμα του Κοννέκτικατ που τώρα και στο εξής θα είναι χαρακτηριστικό σε αυτό το πούρο.

1995

Ο Guillermo León Herbert αναλαμβάνει την ηγεσία της La Aurora δίπλα στον πατέρα του, τον Fernando León Asensio.

1997

Ένα άλλο παλιό έργο συνεχίζεται: Η La Aurora καλλιεργεί φύλλα καπνού περιτυλίγματος στο Sabana del Puerto, υπό τη διεύθυνση του Guillermo Leon Herbert. Εκτός από την ανάκτηση του έργου που ξεκίνησε ο πατέρας του το 1961, η ιδέα είναι να πάρει ποιοτικά φύλλα περιτυλίγματος, με ποιοτική γήρανση, να ξεκινήσει ένα εξαιρετικό πούρο για τον εορτασμό της εκατονταετίας της La Aurora. Το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο: La Aurora 100, εκατό τοις εκατό Δομινικανός καπνός. Το πούρο κυκλοφόρησε με την ιδέα να είναι περιορισμένη έκδοση, αλλά έπρεπε να ενσωματωθεί στο κανονικό χαρτοφυλάκιο λόγω της ζήτησης της αγοράς.

2003

Η εκατονταετής χρονιά La Aurora  γιορτάζεται με δύο νέες σειρές πούρων από super premium πούρα: Preferidos, serie 1903, το doble figurado που είναι η αρχική μορφή La Aurora από το 1903: παράγονται μόνο εκατό κομμάτια την ημέρα και το La Aurora 100 anos, ένα εξαιρετικό πούρο που κυκλοφόρησε ως περιορισμένη έκδοση που έπρεπε να ενσωματωθεί στο κανονικό χαρτοφυλάκιο λόγω της ζήτησής του.

2005

Το διάσημο αμερικανικό περιοδικό, Cigar Aficionado, βραβεύει το La Aurora 100 Años Belicoso το καλύτερο Δομινικανό πούρο του 2004 στον κόσμο.

2007 – 2009

Το La Aurora επιστρέφει στην αρχή, μετακινώντας όλες τις επιχειρήσεις στο Guazumal. Εκεί, στην Ελεύθερη Ζώνη του Tamboril βρίσκεται η έδρα της εταιρείας σήμερα. Το 2009 ο Fernando León Asensio πέθανε στα 87 του.

2010

Οι επιτυχημένες κυκλοφορίες συνεχίζονται: τώρα είναι η σειρά La Aurora 107, ένα ισχυρότερο μείγμα με νέες μορφές προσαρμοσμένες στη ζήτηση των καπνιστών και Imperiales By Leon Jimenes, μια άξια επωνυμία  με κορυφαία παρουσίαση.

2011

Ο Guillermo Leon Herbert αγοράζει το 100% της La Aurora και διαχωρίζει την παραγωγή πούρων υψηλής ποιότητας από το υπόλοιπο León Jimenes Group. Είναι μια επιστροφή στην αρχή: Η La Aurora, η οποία ήταν ο σπόρος του μεγαλύτερου επιχειρηματικού ομίλου στην ιστορία της Δομινικανής Δημοκρατίας, περπατάει μόνη της. Την ίδια χρονιά, η La Aurora υπέγραψε συμφωνία με τον John Middleton, μια εταιρεία Altria, για την κατασκευή της Black & Mild. Η συμφωνία περιλαμβάνει τη δέσμευση προς τη La Aurora να σεβαστεί σχολαστικά τα πρότυπα ποιότητας της μεγαλύτερης εταιρείας καπνού στον κόσμο, μια πρόκληση που λίγες εταιρείες μπορούν να αντέξουν.

2013

Μια άλλη σημαντική χρονιά για τη La Aurora, σηματοδοτεί την αρχή της διαφοροποίησης των προϊόντων. Για τον εορτασμό της 110ης επετείου, κυκλοφορεί το ρούμι La Aurora. Είναι ένα σούπερ premium πνεύμα με παραγωγή μόνο 3.000 μπουκαλιών το χρόνο, όλα αριθμημένα. Στην πλευρά των πούρων, ένα βασικό εύρος: Family Reserve.

2015

Το 2015, η La Aurora επέλεξε ένα καινοτόμο έργο που είναι μοναδικό στον κόσμο: το La Aurora Cigar World. Είναι μια ιδέα που έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει πραγματικούς εμπειρογνώμονες σε πούρα υψηλής ποιότητας.

2016

Με 113 χρόνια ιστορίας, το La Aurora είναι ένα σύγχρονο εργοστάσιο πούρων με περισσότερους από 1100 εργαζόμενους, που παράγει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ραβδιά ετησίως και έχει παρουσία σε 67 αγορές στον κόσμο σήμερα.

LA AURORA CIGAR INSTITUTE

Το έργο, το οποίο άρχισε πραγματικά να προχωρά το 2016, είναι κάτι περισσότερο από απλώς τη βιομηχανία καπνού. Εξετάζει επίσης τη διάδοση και την εκτίμηση της καλλιέργειας καπνού της Δομινικανής: στο Ινστιτούτο La Aurora Cigar.Ο Guillermo León έχει συγκεντρώσει μερικούς από τους πιο γνωστούς ειδικούς στον καπνό, όπως ο Daniel Núñez και ο Benji Menéndez, που μεταδίδουν τις τεράστιες γνώσεις τους στα μαθήματα που προσφέρονται. «Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε με βιώσιμο τρόπο και να μεταδώσουμε αυτό το ουσιαστικό μέρος του Δομινικανού πολιτισμού». Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία δημιούργησε ένα νέο κτίριο με δύο αίθουσες, καθεμία με χωρητικότητα 60 μαθητών. Επιπλέον, υπάρχει μια μόνιμη έκθεση σχετικά με τις βιομηχανικές διεργασίες γύρω από τον καπνό, ένα μουσείο, το οποίο αφηγείται την 113χρονη ιστορία της La Aurora και ένα σαλόνι καπνιστών.«Η οικογένειά μου αφιερώνεται στον καπνό για πέντε γενιές. Είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα είμαστε, όσα έχουμε επιτύχει και για όσα υποστηρίζουμε ».«Ο κόσμος πούρων La Aurora είναι ο τρόπος μας να ξεπληρώσουμε εν μέρει το μεγάλο χρέος που οφείλουμε στον καπνό.»

Guillermo León

 

 

Κατηγορία: